Karma – zaaien en oogsten

20150820 Karma zaaien oogsten

Ik las laatst een stukje tekst over gezonde voeding en nu kunnen kiezen hoe je lichaam er volgend jaar uit ziet. Dit verhaal was geïnspireerd op de aankomende oogsttijd. (Artikel van de Planteneter)

Dat heeft me aan het denken gezet, want het geldt natuurlijk voor alles. Een keuze van nu is (open deurtje) het resultaat van de toekomst. En overigens ook resultaat voor dit moment. Als ik iets eet dat goed voor me is, voel ik me veel beter voel dan wanneer ik me vol stop met koekjes of iets dergelijks. En wanneer ik iets doe wat bij me past, voel ik me beter dan wanneer ik dat niet durf en dan maar wat anders doe.

Dat verhaal over zaaien en oogsten doet me ook denken aan de term Karma. Bij nadenken over karma kun je gaan piekeren over het verleden: ‘toen en toen heb ik iets doms gedaan, en daarom heb ik nu misschien niet…. en wel….’ Dus is het mijn eigen schuld dat…

Totaal niet behulpzaam.
Terwijl het wel heel leuk is om te bedenken hoe ik zou willen leven en er nu voor te zorgen dat ik dat ook doe.
En dan heb ik plezier in wat ik doe. En kan met vertrouwen het resultaat loslaten, dat zorgt wel voor zichzelf.

Want als je er voor kiest om bloempjes te zaaien in je tuin en je geeft er even wat voeding en water aan, dan kun je het daarna wel loslaten. Zon schijnt, regen valt. Voor je het weet staan de bloemen te bloeien.

2 gedachtes over “Karma – zaaien en oogsten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s