Ramp resulteert in groei

20150911rampnieuwleven

Ik kijk een documentaire van National Geographic: ‘Amazing Earth’.
De aarde is ooit begonnen als een bende rotsen die tegen elkaar aan botsen. Er ontstond door alle frictie een grote gloeiende bol steen, zo heet dat het vloeibaar vuur werd. En dat is het nog steeds. Lava kwam aan de oppervlakte en koelde af. Lava liet ook waterdamp los waardoor het begon te regenen. Een koud korstje ontstond op de gloeiende bol vuur. Door regen en zon brak die stenen laag in stukjes zand, er konden plantjes op groeien.
En nu nog steeds. Door vulkanen die uitbarsten komt er nieuwe vruchtbare aarde. Regen valt, de wind waait en maakt de rotsen en de aarde kapot/ verplaatst het allemaal. Magma/Lava veroorzaakt met de waterdamp de omstandigheden waardoor de steenformaties die uit lava voortkomt weer afbrokkelen. Aardbevingen door tektonische platen die tegen elkaar aanbotsen of van elkaar afschuiven veroorzaken bergen en kloven.
We hebben aan deze rampen watervallen te danken, de Grand Canyon, schitterende bergen en diepzeegebieden en vruchtbaar land.

Goed. Dat vind ik Schitterend.

De moraal van het verhaal: Wat er ook gebeurt, er is altijd iets schitterends wat er uit voort kan komen als je het de kans geeft.

Ik weet ook uit mijn eigen leven dat de meest afgrijselijk periodes tot de grootste groei hebben geleid. Ik had ze niet willen missen. Hoewel ik het voor geen goud over zou doen 😉
Het maakt mijn leven rijk en blij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s