7 snelle tips voor een beter zelfbeeld

Schermafbeelding-2015-07-15-om-08.20.48-e1436941286620Heb jij behoefte aan een beter zelfbeeld? Ik geef je vandaag 7 tips. Ze zijn makkelijk uit te proberen en kosten weinig tijd. Zeker niet als je er één uit de lijst kiest die je aanspreekt en dat gaat doen.
Deze tips kunnen je buiten je comfort zone brengen. Misschien vind je ze zelfs raar. Dat is fantastisch! Als dat zo is dan doe je met deze tips iets totaal anders dan je eerder deed. Dat betekent dat je een ander resultaat krijgt, gegarandeerd.

 1. Geef jezelf iedere dag 3 complimenten
  Geef jezelf iedere dag 3 complimenten, je bent dit waard. Zeker wanneer je denkt dat het niet zo is. Plan een moment in waarop je dat gaat doen en doe het.
  Als je denkt dat je het niet kan, doe het dan toch, begin klein. Ik kan je beloven dat zodra je eenmaal begint het steeds makkelijker wordt.
  Ervaar zelf wat dit voor je doet.
 2. Kijk in de spiegel en glimlach naar jezelf
  Vind je dat raar ? Doe het toch. Kijk in de spiegel en glimlach naar jezelf. Niet mechanisch omdat ik het heb gezegd, maar zoals je ook naar je vrienden en familie lacht. Neem even de tijd om je daarin in te leven. Je bent namelijk prachtig en het wordt tijd dat je het zelf ook gaat zien. Een oprechte glimlach. Iedere dag, zo vaak mogelijk.
 3. Wat vind je mooi in een ander
  Denk aan drie mensen die je bewondert, schrijf bij ieder van hun drie dingen op die je mooi aan ze vindt. Aan het eind heb je negen mooie eigenschappen.
  Dit zijn jouw waarden: jij vindt deze dingen belangrijk en dat heeft met jouw persoonlijkheid te maken, niet met de ander. Dit betekent dat je deze kwaliteiten in je hebt.
 4. Doe iets liefs voor jezelf
  Dit helpt zoveel om jezelf gewaardeerd te voelen. Kook je favoriete maaltijd voor jezelf, neem jezelf mee uit, koop een cadeautje voor jezelf of schrijf een kaart. Het maakt niet uit wat, wees daar creatief in, maar doe iets aardigs. En zie wat dit met je doet.
 5. Gebruik je verbeelding
  Je verbeelding is een gigantisch hulpmiddel. Hiermee spreek je namelijk je onderbewuste aan.
  Heb je ooit met zinnetjes geprobeerd anders te leren denken? ‘Ik ben niet bang, ik ben niet bang, ik ben niet bang’, ‘ik geloof in mij, ik geloof in mij, ik geloof in mij’.
  Hielp dat? Doe het eens iets anders:
  Bijvoorbeeld: ‘Ik heb zelfvertrouwen zoals Angelina Jolie’ – of Elvis Presley ofzo, kijk wat voor je werkt.
  Dan doe je je ogen dicht en verbeeld je dat je haar zelfvertrouwen hebt. Hoe is je houding, welke gezichtsuitdrukking heb je, wat zie je om je heen, welke gedachten heb je over jezelf, wat hoor je, hoe gedraag je je.
  Hiervoor hoef je niet Angelina Jolie te zijn of Elvis Presley; Jij bent jij, met  het zelfvertrouwen van je idool.
  Als je dit fijn vindt, doe het dan iedere dag voor een week.
 6. Positief Dagboek
  Schrijf iedere dag in een mooi dagboek en zet daar de dingen in waar je trots op bent: wat heb je goed gedaan vandaag, wat vind je mooi aan jezelf, hoe ben je gegroeid? Dit lijkt op de tip met de 3 complimenten. Het verschil is dat je het opschrijft. Schrijven werkt helend en je kunt het later teruglezen. Schrijf zoveel mogelijk positieve dingen op. Er zijn geen negatieve dingen toegestaan in je positieve dagboek.
  Doe dit voor minstens één week. Lees hierin terug en zie wat het met je doet.
 7. ‘Ik hou van je’
  Simpel als dat, we willen ons allemaal geliefd voelen en je hebt je eigen liefde nodig. Zeg zo vaak mogelijk ‘ik hou van je’ tegen jezelf. En meen het. Als je een laag zelfbeeld hebt is dit een uitdaging. Toch weet ik zeker dat je het kunt. Bedenk hoe je om zou gaan je kind of een vriend(in) of je partner. Zou je ze ondersteunen als ze zich voelen zoals jij? Zou je ze het beste gunnen? Geef die liefde ook aan jezelf. En neem deze liefde aan.
  Doe dit en je gaat je beter voelen over jezelf. Doe het zoveel mogelijk.

Je hoeft niet meteen ALLES uit deze lijst te doen en zeker niet perfect. Kies er een of meerdere uit en begin daarmee. Werk hiermee op jouw manier. Belangrijk is wel dat je er iets mee doet.

Ik ben benieuwd wat je het meeste raakt en of je vragen hebt. Geef een reactie, ik zal er ook op reageren, je reacties zijn heel welkom.

En als je behoefte hebt aan persoonlijke begeleiding, neem dan contact met me op, dan beginnen we een coachingstraject.

Veel liefs,

Paula

 

4 gedachtes over “7 snelle tips voor een beter zelfbeeld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s