7 tips tegen een saaie of eenzame vakantie

Het is vakantie. Heerdownload (3)lijk. Even helemaal tot rust       komen van school en werk. Even er uit. Even helemaal niets.

Het kan ook zijn dat deze periode lastig voor je is:
– omdat je mensen mist die er anders altijd              zijn, maar nu even niet
– omdat je de activiteiten mist die je anders altijd                                                                                       hebt.

Ik geef je zeven tips om het optimale uit de vakantie te halen:

 1. lees een boek of kijk een dvd
  Wanneer je een boek leest of een dvd kijkt verdwijn je even helemaal in een andere wereld. Je beleeft daar avonturen: misschien als meisje die haar droomprins krijgt in een romantische film of als een drakenrijder in een fantasy of een snelle held in een triller. Je beleeft even een spannend avontuur. Na die tijd voel je je anders. Boekenlezers hebben het hier extra goed, want je kunt zo lekker lang doen met een boek.
 2. Bel iemand
  Er is altijd wel iemand beschikbaar om even mee te praten.Je hebt even contact met iemand waar je mee praten kan. Na afloop voel je je beter en ondertussen kun je je hart luchten, goede gesprekken voeren, grappige gesprekken, lachen of de laatste films/boeken bespreken. Doe dit, het zal je goed doen.
 3. Ga naar een plek waar mensen zijn
  Als je je verveelt of vindt dat je te weinig mensen om je heen hebt, ga dan ergens heen waar je ze vinden kan. Misschien is er een festival in de buurt of een workshop van het een of ander. Misschien zit je op een camping; daar zijn ook vaak mensen die op zoek zijn naar contact. De vakantietijd is een periode waarin van alles georganiseerd wordt om mensen te vermaken. Maak gebruik van de mogelijkheden in jouw omgeving.
 4. Doe dingen die je leuk vindt
  Hoe vaak gebeurt het niet dat iemand vraagt naar wat je hobby’s zijn en dat je je realiseert dat het wel ERG lang geleden is dat je jezelf tijd hebt gegund om ze te doen. Geen tijd gehad om te schilderen het afgelopen jaar? Ga het doen. Wilde je eigenlijk altijd al een wandeling maken op blote voeten langs het strand? Wat let je? Wat zijn de dingen die jij leuk vindt en waar je al een hele poos niet aan toe komt?
 5. Aanvaarding
  Het komt tegenstrijdig over, toch is dat het beste wat je kunt doen als je iets voelt wat je niet voelen wilt,in dit geval verveling of eenzaamheid. We zijn geneigd om te zeggen: ‘dit gevoel mag er niet zijn’ en dan gaan we het zo snel mogelijk wegmoffelen. Heeft dat ooit gewerkt? Misschien kun je het gevoel tijdelijk verdoven, maar echt verdwijnen doet het niet. Wat wel werkt is accepteren en begrijpen dat het er is. Net zoals een liefhebbende ouder zijn of haar kind troost als het verdrietig is: wanneer je tegen je kind zegt dat hij niet verdrietig moet zijn, kun je er donder op zeggen dat het verdriet niet over gaat. Misschien dat het kind zijn verdriet verstopt en dan lijk je er minder last van te hebben, maar het verdriet blijft. Maar wanneer je hem even laat huilen en er troostend bij bent, dan pas kan het verdriet over gaan en kun je het vervangen met iets anders.
  Conclusie: geef je gevoel even echt aandacht, bedenk dat je eigen armen om je heen zijn en dat je jezelf volledig begrijpt. Geef jezelf die liefde en begrip. Neem daar de tijd voor en kijk wat het met je doet.
 6. Doe alles waar je anders geen tijd voor hebt
  Ken je dat? Druk druk druk. Eigenlijk had je al een hele tijd de tuinwillen doen, maar ja, geen tijd. Eigenlijk wilde je al heel lang de kasten herorganiseren, geen tijd. Of even goed de tijd nemen om dat yogaboek door te nemen dat je gekocht had, maar je was te druk met al die andere dingetjes die moesten gebeuren. Als je je nu verveelt is het een mooi moment om ze allemaal te doen. Dan voel je je heerlijk opgeruimd. Het geeft een groot gevoel van voldoening om dingen aan te pakken die je al zo lang uitstelt.
 7. Geniet met dat wat er wel is. 
  Dat kan het bos zijn, of het strand waar je woont. Het kunnen de activiteiten zijn in de bruisende stad. Het kan je gezin zijn of je huisdieren. Het mooie weer of het gezellige getik van de regen op je dak of tentdak. Maak van de gelegenheid gebruik, nu alles even stil staat, om echt te genieten van alles wat je om je heen hebt. En geniet.

Als je het optimale uit je vakantie wil halen adviseer ik je om in ieder geval één (of meerdere) van deze tips toe te passen.

Misschien weet je er nog meer, deel met ons wat jouw manieren zijn om met een overdosis vrije tijd om te gaan. Als je vragen hebt, deel ze ook. Ik zal zeker antwoord geven.

Wanneer je behoefte hebt aan persoonlijke begeleiding bij de moeilijkheden in je leven, neem dan contact met me op.

Veel liefs,
En een fijne vakantie

Paula

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s