Onvoorwaardelijke Liefde

0105-onvoorwaardelijkeliefde

‘Je bent goed zoals je bent’
Wat doet die uitspraak met je?
Denk je: ja, natuurlijk is dat zo?
Of voel je weerstand?
Denk je zoiets als: Ja kom op zeg, goed zoals ik ben: Ik moet beter presteren op school of mijn werk, ik heb laatst een domme fout gemaakt, ik moet eigenlijk meer voor mezelf opkomen, ik moet niet zo’n grote mond hebben, ik moet afvallen, ik moet aankomen, ik moet …., ik moet…., ik moet….

Is dat herkenbaar? Dat je van alles moet om maar goed genoeg gevonden te worden? Door anderen, maar ook door jezelf? Dat er een spanning op je schouders staat vanwege de last die je op je hebt genomen om ‘goed genoeg’ te zijn.

En wat doet dat met je?
Werkt het?
Voel je je meer geaccepteerd als je je doelen hebt bereikt?
Ben je gelukkiger geworden?
Meer ontspannen.

Als dat zo is, mooi! Ga vooral zo door.
Maar als dat niet zo is, en dat lijkt me waarschijnlijker, dan kun je hier misschien eens over nadenken:

Stel je voor…..
Je weet dat je waardevol bent. Je voelt dat er van je gehouden wordt. Je voelt zelf de liefde in je hart: liefde van en voor jezelf, en liefde voor de mensen om je heen. Niet omdat jij of anderen aan de een of andere norm voldoen, maar gewoon…. omdat je er bent, omdat zij er zijn, omdat dit genoeg is.

Zoals water nat is,
en ijs koud,
zoals vuur warm is,
zo is liefde onvoorwaardelijk.

Zou het niet heerlijk zijn om zo te leven?
Weet je dat dit kan?
Dat het zelfs natuurlijk is?
Kinderen en dieren doen het al. Jij kunt het ook.


Paula

PS,
Als je iemand kent die hier iets aan heeft stuur gerust de teksten door,
En reacties zijn altijd welkom, ik reageer er graag op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s