Schildpad en de Haas

20150826schildpad en de haas

Vandaag was ik aan het hardlopen. Mijn doel was een rustig tempo aanhouden zodat ik ook wat verder lopen kan. Om de vijf minuten geeft mijn telefoon aan hoe ver ik ben gekomen, hoeveel tijd voor bij is en wat de gemiddelde snelheid is.
Mijn gemiddelde snelheid was veel sneller dan de bedoeling was. Maarja, ik was nu eenmaal in het ritme en ik had geen zin om rustiger te gaan lopen, dus…
Na een poosje hield ik dat niet meer vol en ben ik een stukje gaan wandelen.

Hierna ben ik verder gegaan op een ‘normaal’ tempo en heb ik alsnog mijn doel bereikt omdat ik nu wel voldoende adem had om verder te gaan.

En dat werkt met meer dingen zo. Rustig aan en alles op zijn tijd.
Sommige dingen (zoals een praktijk opzetten, ik noem maar wat 😉 ) kosten tijd. Iedere stap is er weer een. En als ik lekker verder kachel kom ik er soms ineens achter hoe ver ik al ben gekomen. En dat is best leuk.

Dus wat heb ik geleerd vandaag: rustig aan, niet te hard van stapel lopen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s