7 redenen waarom jij jouw liefde waard bent

eigenliefde
Ik heb vorige week 7 tips gegeven voor een beter zelfbeeld.
Dat gaat over de liefde die je hebt voor jezelf.
Vandaag geef ik zes redenen waarom jij jouw liefde waard bent en als extra een tip:

1. Je bent uniek
zoals jij is er geen een. Ruim 7 miljard mensen op de aarde en toch ben jij uniek. Jij hebt je eigen pakketje eigenschappen en talenten, je eigen innerlijke kracht. Er zijn meer mensen die soortgelijke eigenschappen hebben, maar zoals jij je leven aanpakt, doet niemand het. Zou het niet jammer zijn als je jezelf je eigen liefde misgunt? Het is dan alsof je een demper zet op je eigen licht.
Tip: ga er eens voor zitten en schrijf op wat jou uniek maakt.

2. Je bent mooi
Je bent prachtig, precies zoals je bent. Denk je dat dit niet waar is? Kijk dan nog een keer. Kijk naar je ogen, naar je lach, je haar, je lichaam en zie wat er mooi is. Er is maar één manier om minder mooi over te komen en dat is door zelf te geloven dat je het niet bent. Kijk ook naar je innerlijke zie hoe mooi je bent.
Tip: neem de gelegenheid om op te schrijven wat je mooi vindt aan jezelf. Van binnen en van buiten. Als je denkt dat het niet lukt: blijf volhouden, begin met iets kleins waarvan je zelf denkt dat het er niet toe doet (het doet er trouwens wel toe) en schrijf er dan nog een op. Het gaat steeds beter.

3. Je hebt talent
Jij hebt, net als ieder ander, een talent. Misschien heb je het al gevonden, misschien niet. Kijk dan eens naar de dingen die je echt graag doet. Het kan gebeuren dat je je eigen talenten niet ziet omdat je ze zo vanzelfsprekend vind.
Ken je jouw talenten?
Tip: ga ervoor zitten en schrijf ze op. Ken je je talenten niet: ga dan na wat je het liefste doet en gun jezelf de tijd om daar mee verder te gaan.

4. Je bent mens
Open deur niet waar? Natuurlijk ben je mens, so what? En toch: we zijn allemaal mensen, we hebben allemaal iets toe te voegen, we hebben allemaal een plekje op deze aarde en allemaal hebben we behoefte aan liefde en contact. Jij ook. Waarom zou jij minder waard zijn dan die anderen. Waarom zou je jezelf jouw liefde onthouden? Alsof jij om de een of andere reden minder recht hebt om hier te zijn en liefde te ontvangen dan een ander? Als je zo denkt, dan wil ik je vragen om daar mee op te houden.
Tip: schrijf op wat je ieder mens gunt, waar ‘we’ als mensheid behoefte aan hebben. Kijk dan naar deze wensen en schrijf ze nog een keer op, nu aan jezelf gericht: ik wens jou ….. en dat geef ik je ook.

5. Jij bent altijd met jou samen
En dus ben jij de enige die permanent in staat is om jou de liefde te geven die je nodig hebt. Zelfs je partner en familie zijn niet altijd bij je. Bovendien komt hun liefde niet goed bij je binnen als je niet van jezelf houdt. Je hoort en ziet hun liefde wel, maar je gelooft niet werkelijk dat je het waard bent.
Je bent het wel waard.
En het is belangrijk dat je dit weet. Dan pas kun je de liefde werkelijk in je hart voelen zonder de pijn van de zelftwijfel.
Tip: Laat die woorden tot je doordringen, bedenk hoe die liefde voelt die je krijgen wil en hoe het voelt om die liefde zelf te geven. Geef het dan aan jezelf. Als je dit lastig vind verplaats je dan voor een poosje in iemand die je kent die dit volgens jou goed kan. Hoe zou je je voelen als je die persoon bent? Geef jezelf dat gevoel.

6. Je wordt er nog mooier van
Door jezelf te vullen met liefde en daardoor zelfvertrouwen ga je deze liefde ook uitstralen. Het is aan je af te zien dat er liefde en vertrouwen in je leeft. Je ogen sprankelen, je huid lijkt te stralen, je houding is verbeterd, de manier waarop je loopt is anders…. Kortom: doordat je je innerlijk beter voelt over jezelf, begin je uiterlijk ook te stralen. Daar wordt je zelf blij van en de mensen om je heen ook.
Tip: ga eens voor de spiegel staan en denk nare dingen over jezelf (alsjeblieft niet te lang) en kijk wat er met je houding en uitstraling gebeurt.
Denk daarna positieve dingen, geef jezelf complimenten en glimlach naar jezelf. Kijk in de spiegel naar wat er dan met je gebeurt.

7. Een extra tip:
Luister naar het liedje van Harrie Jekkers: ‘Ik hou van mij’
https://www.youtube.com/watch?v=I-4bq4tuTfA

Ik raad je aan om hiermee aan de slag te gaan, in ieder geval met één van de punten voor een week. En luister naar het liedje van Harrie Jekkers.

Heb je hier wat aan gehad? Zijn er nog vragen?
Laat het me weten in de reacties onderaan dit blog. Ik geef daar ook antwoord op.

En als je meer hulp nodig hebt neem dan contact met me op, ik begeleid je graag.

Liefs

Paula

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s